3 Tips om raamdecoratie te kiezen

Wie al eens inspiratie kwam opdoen in onze toonzaal weet dat er eindeloze mogelijkheden zijn om je interieur helemaal te personaliseren. Wist je dat raamdecoratie een ruimte kan maken of kraken? Er zijn veel aspecten om rekening mee te houden, van de lichtinval tot het uitzicht. Elke kamer vraagt een aangepaste oplossing. Met deze drie tips maak je de juiste keuze.

1. Pak elke kamer apart aan

Stel je de vraag hoe je optimaal van elke kamer kan genieten. Je slaapt beter met verduisterende gordijnen in de slaapkamer. Jaloezieën geven je dan weer de vrijheid om de lichtinval te regelen zoals jij het wil. Ideaal als je de badkamer van licht wil voorzien, maar ongewenste blikken liever buiten houdt.

Ook de richting van het raam is een factor om rekening mee te houden. Een raam aan de zuidkant laat het meeste zonlicht binnen, maar vergroot de kans op oververhitting. Met de stoffen lamellen van Silhouette Shades (Luxaflex) verzacht je het licht zoals je zelf wil en hou je de ruimte koel. De ideale raamdecoratie is voor elke kamer aangepast aan de lichtinval.

2. Blijf in de stijl van je interieur

Raamdecoratie is een belangrijk onderdeel van je interieur. Denk daarbij aan het design, het materiaal en de kleur. Een landelijk of klassiek interieur? Met vouwgordijnen of houten lamellen creëer je een luxueuze uitstraling. Heb je het liever strak en modern? Dan passen aluminium jaloezieën of rolgordijnen misschien beter bij je interieur.

Je keuzes hebben ook een visueel effect. Verticale jaloezieën of gordijnen benadrukken de hoogte, terwijl horizontale lamellen een verbredend effect hebben. Lichte kleuren geven een ruimtelijk gevoel en donkere kleuren maken de ruimte kleiner. Moet de ruimte rust en harmonie uitstralen? Kies dan voor kleurtinten die ook in je interieur terugkomen. Of misschien wil je net de focus op de raamdecoratie leggen? Dan zijn contrasterende kleuren te overwegen.

3. Maak het je gemakkelijk

Naast de lichtregeling en de stijl van je raamdecoratie, speelt ook het gebruiksgemak een rol. In vochtige ruimtes zoals de badkamer en de keuken wil je bijvoorbeeld schimmel vermijden. Kies daarom voor vochtbestendige materialen zoals lamellen in aluminium, kunststof of laminaat.

Lamellen zijn heel onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken met een plumeau of een stoffen doek. Ook voor stoffen lamellen volstaat het om ze af en toe af te stoffen. De rolgordijnen van Luxaflex zijn dan weer voorzien van een antistatische laag, waardoor stof en vuil geen kans maken. Voor de bediening van je raamdecoratie zijn er ook heel wat opties. Je kan nu je raamdecoratie zelfs automatisch bedienen met Powerview van Luxaflex.

Weet jij al welke raamdecoratie je wil? Kom langs in onze toonzaal en laat je adviseren door onze experts.