4 basisinterieurstijlen die tijdloos zijn... én blijven

Pinterest en Instagram overstelpen je tegenwoordig met interieurinspiratie, decoratiemogelijkheden en inspirerende woonkamerinrichtingen waardoor het aanhouden van één stijl vaak moeilijk is. Dit artikel brengt je ‘back to basics’ en toont vier basisstijlen die in ieder interieur toepasbaar zijn en bovendien tijdloos blijven. 

1. Modern

 • Strakke eenvoud
  Een modern interieur herken je aan de minimalistische stijl en de strakke, zuivere lijnen. Denk aan musea en galerijen. Een modern interieur is spaarzaam met details en kleurencombinaties waardoor je woning rustgevend en lichtrijk is.
 • Puurheid
  De materialen versterken het gevoel van simpliciteit en zuiverheid: metaal, glas en staal. De meubels zijn simpel en gestroomlijnd. Het kleurenpalet is eenvoudig en bestaat uit verschillende tinten van bruin, zwart, grijs en wit. Eventueel kies je één of twee accentkleuren die in het oog springen en voor contrast zorgen.

2. Klassiek

 • Rijkelijk interieur
  Een klassiek interieur is gebaseerd op stijlen uit de Renaissance, Barok en Rococo. Beeld je koninklijke paleizen in als inspiratie. Een klassiek interieur ademt luxe en elegantie en er ligt een focus op symmetrie en goed doordachte details.
 • Patronen en ornamenten
  Typische elementen in een klassiek interieur zijn opvallende kroonluchters, behangpapier met patronen en meubels met ornamenten. Wie rococo zegt, denkt krullen! Kleuren als donkerrood, paars en donkerblauw worden gecombineerd met details in goud, zilver of brons.

3. Basic

 • Elegante eenvoud
  Een basic interieur draait volledig rond rust en stijlvolle soberheid. De vele natuurlijke kleuren en materialen zorgen voor een organisch interieur waar je helemaal zen van wordt.
 • Natuurlijk mooi
  Wit en zachte kleuren vormen de basis van je interieur, maar je kan enkele donkere elementen en houttinten aanbrengen voor contrast. Veel planten in huis versterken het natuurlijke gevoel. De meubels zien er vaak ambachtelijk uit, met ruwe en onafgewerkte materialen. Die kan je combineren met stoffen als leer, katoen en linnen.

4. Landelijk

 • Gezelligheid troef
  Een landelijk interieur leent zich helemaal om een gevoel van gezelligheid en comfort te creëren. De stijl is heel populair door zijn gemoedelijke uitstraling. De meubels zijn sober en functioneel en er is plaats voor natuurlijke elementen en authentieke materialen.
 • Schoonheid van buiten
  De kleuren en materialen van een landelijk interieur trekken de schoonheid die je buiten vindt door naar binnen. Denk hout, metaal en steen voor de materialen, aangevuld met keramiek en rieten accessoires. Ga voor een natuurlijk kleurpalet en warme tinten of pastelkleuren.

 

Wil jij graag je interieur (her)inrichten, maar weet je niet waar te beginnen? Kom langs in onze showroom. Onze interieurexperts helpen je graag verder.

4 basisinterieurstijlen die tijdloos zijn... én blijven