Een beetje kleur in je tuin? Kinderspel met de kwaliteitsverf van Jotun!

Dit jaar geen vakantie in het buitenland? Dan vier je toch gewoon vakantie in je eigen tuin! Met een comfortabele loungestoel, enkele zuiderse planten en een leuk muziekje op de achtergrond creëer je een instant-vakantiegevoel. Maar wat met het tuinhuis dat dringend nood heeft aan een nieuw likje verf of je houten ramen die beginnen af te schilferen? Die mogen geen doorn in het oog zijn vanuit je relaxzetel. Met de kwaliteitsverven van Jotun geef je ze een nieuwe frisse look.


Scandinavische kwaliteit


Je buitenschrijnwerk of houten tuinhuis schilderen is een klus die je jammer genoeg meestal niet op een uurtje klaart. Wanneer je de handen uit de mouwen steekt, wil je dus wel liefst niet volgend jaar opnieuw aan de slag moeten. Met de kwaliteitsverven en -beitsen van Jotun ben je zeker van een langdurig resultaat dat tot wel 10 jaar goed blijft. Het Scandinavische merk staat bekend voor zijn goede houtbescherming, duurzaamheid en hoogwaardige afwerking.


Belgische zomer


We weten allemaal dat een Belgische zomer al eens onvoorspelbaar durft te zijn. De ene week zien we niets dan regen, terwijl we de volgende week een hittegolf moeten trotseren. Met Jotun ben je zeker dat je houten buitenwerk goed bestand is tegen alle weersomstandigheden. Bovendien verhoog je niet alleen de natuurlijke weerstand van het hout, je kan je buitenwerk ook een fris kleurtje geven dat je meteen doet denken aan de professionele afwerking van een pas geopend hotel.


Verven onder de zon


Wie deze zomer onder de Belgische zon zijn of haar houten buitenwerk wil verven, wacht best het moment op de dag af wanneer de zon al een beetje gepasseerd is. Als je schildert in de volle zon zal de verf immers sneller drogen en wordt hij iets moeilijker om te verwerken. Bovendien is het eventuele vocht in de poriën van het hout dan verdampt, waardoor de kans op blaasjes in de verf kleiner wordt.


Aan de slag


Voor je aan de slag gaat, ontvet en schuur je het houtwerk. Zo ben je zeker dat de nieuwe verflaag goed kan hechten. Ga je het hout voor de eerste keer schilderen? Vergeet dan zeker geen grondlaag aan te brengen. Als je hout schildert dat als eens werd geschilderd, is dat niet nodig. Om te verven, begin je best bovenaan en werk je naar beneden. Zorg ervoor dat je de verf altijd goed verdeelt en in één richting strijkt. Als je pas de volgende dag een tweede laag wil zetten, denk er dan aan om je verfborstel in water te zetten. ’s Anderendaags gewoon even droogdeppen en hij is weer gebruiksklaar.


Nog niet helemaal zeker welke kleur je aan je houten buitenwerk wil geven? Ontdek alle beschikbare Jotun-kleuren in onze toonzaal en profiteer van het kleuradvies van onze verfspecialisten.

 

Een beetje kleur in je tuin? Kinderspel met de kwaliteitsverf van Jotun!