Gordijnen voeren of niet?

Eindelijk de perfecte gordijnen gevonden voor je interieur? Dan kan je ervoor kiezen om ze te laten voeren. Niet verplicht, maar het verlengt wel de levensduur van je geliefde eyecatcher. Lees hieronder waarom het voeren van gordijnen een absolute meerwaarde kan zijn.

5 voordelen van gevoerde gordijnen

  • Gevoerde gordijnen zorgen voor extra warmte- en geluidsisolatie. Ze dempen het geluid in de ruimte en verbeteren de akoestiek.
    Bovendien bespaar je flink op je energiefactuur dankzij je gevoerde gordijnen. De warmte blijft in de winter namelijk lekker binnen.

  • Ze werken camouflerend bij grovere weefsels waardoor knoopjes en openweefselvariaties minder zichtbaar worden. 

  • Kies je voor verduisterende voeringstof? Dan is je ruimte in een handomdraai helemaal donker. 

  • Gordijnen met een verfijnde structuur, zoals veloursgordijnen, kunnen snel beschadigd raken door contact met muren of regelmatige aanraking. Zulke gordijnstoffen laten voeren verlengt de levensduur ervan aanzienlijk.

  • Gevoerde gordijnen hebben een luxueuze uitstraling: ze zien er voller, chiquer en mooier uit. Dankzij de voering zijn ze ook beschermd tegen verkleuring door lichtinval. 

Welke voering kies je?

De mogelijkheden zijn divers en hangen af van de kwaliteit, het doel en gekozen gordijntype. Graag wat meer info en advies? Kom gerust langs in onze showroom. We helpen je graag verder!