Hou je huis koel met zonwerende raamdecoratie

Voor het eerst sinds de metingen hebben we vijf opeenvolgende zomers met een hittegolf gehad. De zomers worden warmer, maar onze huizen zijn steeds beter geïsoleerd. Het gevolg? Veel woningen kampen met oververhitting. Met zonwerende raamdecoratie kan je al een groot deel van de warmte tegenhouden en voorkomen dat je woning ondraaglijk warm wordt.


Isolerende raamdecoratie

Luxaflex® heeft met Duette® Shades de meest energie-efficiënte raamdecoratie op de markt. Duette® Shades functioneren als barrière tegen UV-straling en hitte. De unieke honingraatstructuur vormt luchtkussens die als isolatielaag dienen. De woning blijft warm in de winter en koel in de zomer.


Met de Silhouette® Shades regel je zelf de lichtinval. Zo kan je fel licht afzwakken tot een diffuus licht, zonder het zicht naar buiten af te blokken. De Silhouette® Shades zijn beschikbaar in honderden kleuren en ontwerpen die je naar hartenlust kan combineren. Zo vind je gegarandeerd een stijl die bij jouw interieur past. Luxaflex® werkt met speciale stoffen die de binnendringende warmte tot wel 25% vermindert.


Rolgordijnen

Voor grote raampartijen en dakramen zijn rolgordijnen een ideale oplossing. De keuze in stoffen en kleuren is quasi eindeloos. Wil je je huis koel houden, kies dan voor een lichtere stof die de zon terug naar buiten reflecteert. Donkere kleuren absorberen meer warmte, maar hebben een betere doorkijk. Ook de doorlatendheid van de stof is bepalend. Een lichtdoorlatende stof verzacht het invallend licht, ideaal voor de leefruimtes. Met een verduisterende stof blokkeer je het licht in de slaapkamer of andere ruimtes waar je meer privacy wil.


Zorgeloze bediening

Wil je optimaal gebruiksgemak? Je kan raamdecoratie van Luxaflex® aansturen met een app. Er zijn geautomatiseerde programma’s waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de besturing van je raamdecoratie. Je kan ze automatisch laten openen en sluiten op vaste tijdstippen, of je laat ze sluiten op de warmste momenten van de dag wanneer de zon binnenvalt.


Jouw interieur, jouw stijl

Je ramen verbinden je interieur met de buitenwereld en trekken daarom veel aandacht naar zich toe. Raamdecoratie heeft dus ook een grote decoratieve impact op je interieur, zowel qua lichtinval als ontwerp. We hebben een uitgebreid aanbod raamdecoraties in alle kleuren en ontwerpen voor elke stijl. Een knap interieur in een heerlijk koele woning? Een win-win situatie!


Wil je genieten van een lekker fris huis in de zomer? Kom langs in onze toonzaal en krijg gratis interieuradvies over jouw raamdecoratie.