Waarom de vinylvloer populairder dan ooit is

Niet alleen op de platendraaier is vinyl geliefd. Ook de vinylvloer is weer helemaal hip, en dat mag eigenlijk geen verrassing heten. De innovaties van de voorbije jaren leidden een nieuwe kwaliteitsstandaard in. Vinylvloeren hebben nu heel wat troeven in vergelijking met houten of stenen vloeren.

Gelaagde vloer

De Luxury Vinyl Tiles (LVT) van Moduleo zijn opgebouwd uit acht lagen. Twee glasvezellagen zorgen voor een robuuste en weerbare structuur. Een unieke PU-slijtlaag maakt de vloer krasbestendig, vochtwerend en slipvast. De vloeren zijn bovendien beter opgewassen tegen vlekken en vuil. Zelfs voor de badkamer en de keuken zijn ze uitermate geschikt. Er zijn vier collecties voor verschillende toepassingen.
De Select-reeks heeft een ruim assortiment hout- en steenpatronen en een stevige slijtlaag, perfect voor vele jaren wooncomfort. De Moods-collectie is er voor de creatievelingen. Je kan meer dan 100 patronen en texturen combineren om je eigen vloer te ontwerpen. Impress is dan weer een eerbetoon aan de natuur. De vierde collectie heet Transform, heeft de dikste slijtlaag en is gemaakt voor plaatsen met veel passage. Op deze reeks krijg je maar liefst 20 jaar garantie.

Unieke ontwerpen

Een van de grote voordelen van vinyl? Het aanbod patronen en designs is nagenoeg oneindig. De LVT-vloeren zijn een streling voor het oog. De hout- en steeneffecten zijn nauwelijks te onderscheiden van hun natuurlijke tegenhangers. De houtcollecties vind je in eik, den, walnoot en zelfs exotischere houtsoorten als wenge. De stenen vloeren zijn er in onder meer betonlook, graniet en leisteen.

De bovenlaag van de nieuwe Impress-vloer volgt het unieke reliëf van de houttextuur of de steengroeven in het patroon, dankzij een vernieuwende techniek met een structuurpers. De haarfijn geprinte ontwerpen vertonen geen terugkerende patronen. Daardoor heeft elke plank of tegel zijn eigen karakter en textuur.

Verhoog je wooncomfort

Voor renovaties zijn vinylvloeren de ideale oplossing. Je kan ze namelijk gemakkelijk en snel op een bestaande vloer plaatsen. Heb je het perfecte ontwerp gevonden voor je interieur? Eenmaal de vloer geplaatst is, ontdek je pas echt de geneugtes van vinyl. Dankzij de vochtwerende beschermlaag is de vloer gemakkelijk te onderhouden. Vinyl isoleert bovendien prima en voelt dus altijd warm aan. Hou je van een zachte akoestiek in huis? In tegenstelling tot een houten vloer of laminaat is een vinylvoer geluiddempend.

Kies voor kwaliteit

Er is een grote verscheidenheid aan vinylvloeren op de markt. De nieuwste technologieën van Moduleo brengen een ongekend kwaliteitsniveau. Dankzij de garantie van minstens 15 geniet je jarenlang van de prachtige designs en karakteristieke texturen. Geen wonder dat de vinylvloer anno 2019 zo populair is.

Benieuwd naar de LVT-vloeren van Moduleo? Bezoek onze toonzaal en laat je inspireren!