Tapijten 2017-09-25T15:13:35+00:00

Tapijten, de smaakmakers van het interieur

Het tapijt kent een rijk gevulde geschiedenis, zo zijn er wereldwijd diverse knooptechnieken ontstaan met elk hun eigen uitgesproken kenmerken. Wol en zijde zijn met hun sterke karakteristieken veruit de meest gebruikte natuurlijke materialen maar ook sisal, hennep en zelfs zeegras zie je vaak terugkomen in een handgeknoopt tapijt. Daarnaast zit de verkoop van machinaal vervaardigde tapijten enorm in de lift, reden voor dit succes is voornamelijk de prijs/kwaliteit verhouding. De meeste van onze fabrikanten bieden naast hun uitgebreide collecties en kleurenpallet ook maatwerk aan.

SHOWROOM REGIO HASSELT

Bent u op zoek naar tapijten in de regio Hasselt? Kom al onze tapijtcollecties bezichtigen in onze toonzaal te Kuringen (Hasselt).

ENKELE BLIKVANGERS UIT ONS AANBOD TAPIJTEN

Thibault Van Renne

Deze moderne design tapijten zijn een streling voor het oog. Artisanaal vakmanschap gaat hand in hand samen met het gebruik van duurzame vezels zoals kashmir wol, natuurzijde, hennep en netel. De handcarved collectie is een echte smaakmaker, met kleine schaartjes wordt het design uitgesneden waardoor je een prachtige 3D look bekomt.

Perletta Carpets

Leg je eigen accenten in je tapijt ! Kies een kleur en een structuur die perfect bij jou past, van hoogpolig tot strak, trendy of rustiek, het kan allemaal met de toffe designs van Perletta Carpets.

Loook

Deze tapijten worden ontworpen en gekleurd in België, de productie gebeurt door zorgvuldig uitgekozen fabrikanten. De garen die gehanteerd worden zijn voornamelijk van natuurlijke origine.

Omgeboorde tapijten op maat

In een harmonieus interieur is de verhouding tussen de verschillende elementen van uitermate belang om een samenhangend geheel te creëren. Het is daarom ook aangewezen de plaats en oppervlakte van je tapijt zorgvuldig te bepalen. Geef je afmetingen door en maak je keuze uit meer dan 50 structuren en 500 kleuren in diverse prijsklasse, bovendien kan je ook het type van omboorden zelf bepalen.

Passions of Khyber

De collectie Passions of Khyber vindt zijn oorsprong in de regio van de beroemde Khyber pas op het grensgebied tussen Pakistan en Afghanistan. Elk tapijt wordt met de handgeknoopt door een ambachtelijke knoopmeester, de wol komt uit de bergachtige provincie Ghazni in Afghanistan en wordt met plantaardige vetstoffen gekleurd. Door het gebruik van deze natuurlijke kleurtechniek, dringt de kleur diep door waardoor de kleurintensiteit zeer hoog is.

Vintage Collection

Al decennia lang zijn wij gespecialiseerd in het selecteren en invoeren van hoogwaardige Oosterse tapijten. De geografische situering van onze invoermarkten spreidt zich uit van Iran, Turkmenistan, Afghanistan, Pakistan, India, Nepal tot China.

Gratis tapijtpresentatie aan huis

Maak je keuze uit enkele tapijten die jou voorkeur uitdragen, vervolgens komt onze interieuradviseur een presentatie geven bij jou aan huis, deze service is vrijblijvend en kosteloos. Daarnaast kan je ook een tapijt op zicht uitlenen, zo krijg je een duidelijker beeld en vermijd je een miskoop

Onze merken

http://www.janssens-orient.nl/
http://loook.be/
http://www.thibaultvanrenne.be/nl/
http://www.perlettacarpets.nl/
http://www.desso.be/?gclid=CMGjlpz46sACFfHKtAodVQ0ABQ

Gratis advies bij het inrichten van jouw interieur

Er is niks zo leuk om je interieur een grondige facelift te geven. Maar hoe begin je eraan? Welke accenten ga je leggen? Kies je voor een accentmuur in behang gecombineerd met verf? Of werk je liever met behang, dit zijn nog maar enkele van de vele vragen die we ons moeten stellen. Laat je hierin bijstaan door onze medewerkers, zij maken je wegwijs doorheen de talrijke behangboeken. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om verschillende boeken mee naar huis te nemen, zo kan je in alle rust de juiste beslissing nemen. Het advies in de winkel is gratis!

Indien je advies aan huis wenst, klik hier

Wij helpen je graag verder!

Benny Dendas
Benny Dendas
Akca Abdurahim
Akca Abdurahim
Tapijt of vloerbekleding laten leggen?
Tapijt of vloerbekleding laten leggen?
Ben je zelf geen handige Harry of heb je gewoonweg geen tijd? Geen probleem, onze vakmensen komen jouw behang met de grootste zorg en finesse plaatsen. Sta versteld van het resultaat en imponeer met je nieuwe interieursmaakmaker.